- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- הדין הסיני (China Law)
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גז"ד לסטפן בוריסביצ'ו מתוקפי הקשישה איטה פוגל
|
ת"פ בית המשפט המחוזי בחיפה |
6013-07
28.1.2009 |
|
בפני : אילן שיף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. אריק שכטר - (נגזר דינו) 2. לירן הוברט - (נגזר דינו) 3. סטפן בוריסביצ'ו |
| גזר דין | |
1. ביום 10.11.08 הודה הנאשם, סטפן בוריסביצ'ו (להלן: "בוריסביצ'ו" או "הנאשם"), במסגרת הסדר טיעון (להלן: "ההסדר"), במיוחס לו בכתב האישום המתוקן והורשע בעבירות של:
א. כניסה למקום מגורים בנסיבות מחמירות- עבירה לפי סעיף 406 + 408 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק") ביחד עם סעיף 29 לחוק.
ב. שוד בחבורה - עבירה לפי סעיף 402(ב) ביחד עם סעיף 29 לחוק.
ג. חבלה בכוונה מחמירה - עבירה לפי סעיף 329(א)(1) +329(א)(6) ביחד עם סעיף 29 לחוק.
ד. התפרצות למקום מגורים וממנו- עבירה לפי סעיף 406(ב) + 405 ביחד עם סעיף 29 לחוק.
הודיית הנאשם, במסגרת ההסדר, באה לקראת סיומו של המשפט לאחר ניהול מספר רב של ישיבות הוכחות ולאחר שהסתיים, זה מכבר, משפטם של יתר הנאשמים בתיקים המאוחדים דלעיל.
2. במסגרת ההסדר ביקשו הצדדים במשותף, להטיל על הנאשם:
א. 15 שנות מאסר, מתוכן 13 שנים לריצוי בפועל והיתרה על תנאי, למשך שלוש שנים, שלא יעבור עבירת אלימות שהיא פשע או כל עבירת רכוש אחרת.
ב. עוד ביקשו ב"כ הצדדים להשית על הנאשם פיצוי למתלוננת בסך 20,000 ש"ח.
3. מעובדות המקרה כפי שפורטו בכתב האישום המתוקן עולה כי:
א. פרשת שוד איטה פוגל:
גב' איטה פוגל (להלן: "המתלוננת"), ילידת שנת 1939, מתגוררת בגפה בדירתה ברחוב וודג'ווד 48 בחיפה (להלן: "הדירה"). נאשמים 1 ו-2 (שמשפטם הסתיים) הינם שותפים לדירה.
ב- 14/1/07 הראה הנאשם לחברו עידן בן דהן (להלן: "עידן") את הדירה. בוריסביצ'ו אמר לעידן כי בדירה מתגוררת אשה זקנה והציע לו שיבצעו יחד שוד בדירה. עידן סרב לבצע שוד ובוריסביצ'ו אמר לו כי ימצא אנשים אחרים.
בהמשך ונוכח כוונתו של בוריסביצ'ו להוציא את השוד מן הכוח אל הפועל, נפגש בוריסביצ'ו במועד כלשהו לפני ה- 18/1/07, עם נאשם 2 . בוריסביצ'ו סיפר לנאשם 2 כי יש לו מידע על כך שבדירה נמצא כסף. לאחר מכן סיפר על כך נאשם 2 לנאשם 1.
בשלב מאוחר יותר נפגשו שלושת הנאשמים בביתו של בוריסביצ'ו. הלה סיפר כי קיבל מידע כאמור לעיל וכי בדירה מתגוררת אשה זקנה בגפה. למחרת הלכו השלושה למקום מגוריה של המתלוננת. לאחר מכן נפגשו שוב וקבעו להיפגש בערב על מנת להיכנס לדירה ולבצע בה שוד (להלן: "הקשר"). בפגישה אמר בוריסביצ'ו כי הם "יורידו לה את החשמל" ואז היא תצא החוצה והם ידחפו אותה פנימה ומישהו מהם "יפתח את החשמל". עוד הוסיף, כי הם יקשרו אותה עם אזיקונים או עם נייר דבק.
בהמשך לקשר הגיעו השלושה, ב- 18/1/07 בשעות הערב, לבנין בו מתגוררת המתלוננת. הם הורידו את מפסק החשמל של הדירה וגרמו להפסקת חשמל בדירה. המתלוננת ושכן יצאו מדירותיהם ובסיועו של אדם נוסף, הרימו את המפסק וזרם החשמל הוחזר לדירה.
כעבור זמן מה, שוב הורידו השלושה את מפסק החשמל של הדירה, וגרמו שוב להפסקת חשמל. המתלוננת יצאה מהדירה, ואז התנפלו עליה בוריסביצ'ו ונאשם 1 ודחפו אותה לתוך הדירה. הם הובילו אותה למקלחת וכבלו את ידיה ואת רגליה וחסמו את פיה בסרט דביק. הם אמרו למתלוננת כי יש להם מידע שיש לה בבית 30,000 דולר. המתלוננת השיבה שאין לה כסף ואז כיבו בוריסביצ'ו ונאשם 1, בצוותא חדא, סיגריות על גבה והכו אותה. המתלוננת אמרה שיש לה 1,000 ש"ח בלבד. לאחר שחיפשו ולא מצאו כסף בדירה, פרט לסכום קטן, אמר בוריסביצ'ו למתלוננת שהוא השטן ושהוא יהרוג אותה אם לא תיתן לו את הכסף. בוריסביצ'ו איים על המתלוננת כי ישפוך עליה את האקונומיקה אם לא תדבר. המתלוננת השיבה: "קחו את האוטו ועזבו אותי, אין לי כסף", ואז שפכו עליה בוריסביצ'ו ונאשם 1 בצוותא חדא את האקונומיקה מהראש ועד הרגלים. המתלוננת החלה לבכות ואמרה שאין לה כסף. בהמשך, שפכו עליה מים קרים.
במהלך ההתעללות במתלוננת והכאתה, שהיו בידיעתו של נאשם 2, חיפש הלה רכוש בדירה.
במהלך האירוע דיברו ביניהם שניים מן השלושה, על מנת להפחיד את המתלוננת, כי "במקרה כזה אנחנו הורגים בן אדם" וכן איימו על המתלוננת בסכין יפנית ואמרו לה "אם לא תדברי אנחנו הורגים אותך". הם אף ביקשו את מספר כרטיס האשראי של המתלוננת, וכשהשיבה שאין לה, נמשכה הכאתה. השלושה שהו בדירה כ- 3 שעות וגנבו תכשיטים של המתלוננת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
